Szívegészségtudat

szívegészségtudat

Edvy László, Szóka Orsolya Óraigény: E: 2 GY: 2 Számonkérés módja: Gy Tantárgy típusa: szeminárium Kreditértéke: 4 Oktatási cél: A tantárgy célja, hogy a hallgatók tudását olyan irányú szívegészségtudat bővítsük, amely felhívja figyelmüket az egészséges életmód és a minőségi életre való törekvés fontosságára szívegészségtudat ehhez elméleti és gyakorlati segítséget nyújtsunk.

Elsődleges célcsoportja a szervezet fogyatékkal élő, pszichiátriai és szenvedélybetegei és családjaik. E célcsoport területén a betegségükből adódóan, illetve a gyógyszerkészítmények hatásai miatt sokkal magasabb a szív és érrendszeri betegségek, cukorbetegségek kockázatai.

Ismeretkörök : heti bontásban Az egészség összetevői. Veszélyeztető tényezői.

gyógyszerek magas vérnyomás kezelésére lozap harcsa és a szív egészsége

A mozgatórendszer felépítése, működése. Az emésztőrendszer felépítési működése. A szervezet anyagcsere folyamatai. A szív — keringési — légzőrendszer felépítése, működése.

a marhaszív egészségügyi előnyei magas vérnyomás elleni gyógyszer 2-es típusú cukorbetegségben

A helyes tartás jellemzői. A mozgásszegény életmód okozta elváltozások, megelőzésének lehetőségei.

hipertónia megtorlás online olvasás lehet-e sportolni ha hipertónia

Aktív és passzív mozgásterápiák. Sérülések utáni rehabilitációk.

 • Táplálkozz okosan! – körkép az egészségtudatos táplálkozásról | Trade magazin
 • BOLDOG SZÍV / kerámia hűtőmágnes, dísz, kabala/ anatómikus / anatómiai / - apiros.hu
 • Mit ehetek | Mindegy, hogy mit gondolunk egészségi állapotunkról?
 • Országos Egészségügyi Intézet szívinfarktus
 • A Budai Egészségközpont júniusban három nagyszabású rendezvénnyel várta az egészség és egészséges életmód iránt érdeklődő magánszemélyeket, háziorvosokat, illetve vállalatvezetőket.
 • Főoldal » Betegségek » Pszichés problémák, elmebetegségek » Szenvedélybetegségek » Dohányzás » A szívbetegek gyakran folytatják a dohányzást A szívbetegek gyakran a diagnózis után is tovább dohányoznak vagy folytatják az egészségtelen életmódot.

Táplálékaink fő összetevői. Különböző táplálkozási szívegészségtudat, diéták.

A felsőoktatási tanulmányaim során látom és tapasztalom, hogy milyen sok időt kell egy helyben ülni, a mozgásszegény életmódot nem kellő mértékben ellensúlyozza a kizárólag a felvett testnevelés tantárgy keretében végzett sporttevékenység. A sport hiányának számos negatív hatása van, szívegészségtudat inaktivitás nemcsak elhízáshoz vezet, de szív- és érrendszeri betegségeken túl komoly ízületi fájdalmakkal járó, súlyos, vissza nem fordítható egyéb élettani következményekkel is számolni kell. Az aktív életmód nem csak az előbbiek szívegészségtudat harcban jelent nagy segítséget, hanem bizonyítottan pozitív hatással van a szellemi teljesítőképességre, tanulásra, mentális fittségre, ezáltal a jóllétre. A program keretében két, az egészségfejlesztéssel kapcsolatos e-tananyag került kidolgozásra, melyek oktatási keretek között is ki lettek próbálva. Ennek megváltoztatását mindennél fontosabbnak tartom.

Testünk belső környezete. A víz fontossága a táplálkozásban.

lek va magas vérnyomás esetén magas vérnyomás miatti szédülés

Az elfogyasztott ételek hatása szervezetünkre. A keringési — légzőrendszer állapotának felmérése, fejlesztési lehetőségei. A rendszeresen végzett edzés hatása a szabályozó és mozgatórendszerre.

vérnyomás gyógyszer szedése a magas vérnyomás epidemiológiája

A stressz fogalma, hatásai a szervezetünkre. Stresszoldó eljárások. Masszázs, önmasszázs.

sebzett szívek 1 rész

Ülőmunka közben végezhető lazító, nyújtó gyakorlatok. Alternatív gyógymódok.

magas vérnyomás vezetés közben csepp az orrba magas vérnyomás esetén

Donáth Tibor: Az emberi test felépítése Dr. Cooper: A tökéletes közérzet programja. Hegyi Gabriella: Természetes gyógymódok.

Keresés Esélynövelés vérnyomáscsökkentéssel Az érdektelenség az életünkbe kerülhet! Szintén elkeserítő adat, hogy Magyarországon szívegészségtudat 50 év feletti férfiak még várható élettartama mindössze 23 év, amiből csupán 11 évet tölthetnek el egészségben. Az elrettentő adatoknak több oka is van, ilyen az egészségtudatos életvezetés teljes hiánya, és a csaknem behozhatatlan elmaradás az egészségügyi felvilágosítás terén.

Reader's Digest Válogatás: Gyógyítsunk másképpen! Bálint-Bender: A fizioterápia elmélete és gyakorlata. Simon Mills: Kiegészítő gyógymódok.

 • BOLDOG SZÍV - kerámia hűtőmágnes / gyógyító szeretet / életöröm / egészség / boldogság - apiros.hu
 • SZON - Néhány percet lassítsunk a szívünkért!
 • Egészségtudatos táplálkozás
 • Szívegészségügyi diéták vegetáriánus
 • Orvostudomány A kötet elsődleges célja, hogy tudományos igényű, aktuális és átfogó tanulmányt mutasson be a jelen sportjáról, a sporttudomány aldiszciplínáiról és határterületeiről.
 • A rekreáció, a rekreációs tevékenység helye a kultúra, a tudományok rendszerében.

Fontos információk